joi, 21 aprilie 2011

Crearea diferitelor modele din hartie se numeste Origami. Aceasta arta a aparut in Japonia in urma cu peste 1000 de ani. In traducere "Ori" inseamna a plia, iar "Kami" hartie. Azi, maeştrii origami pot fi găsiţi în multe ţări, iar noile tehnici şi modele pe care aceştia le inventează stau la baza unor modele origami remarcabile. Astfel dacă în trecut a realiza din hârtie o insectă cu corpul segmentat şi multe picioare era dificil, azi se realizează insecte care să aparţină unor anumite specii, cu o anatomie corecta , ce sa mai spunem ca deja au aprut si modelele 3D. Există multe stiluri de origami, acestea pornind de la cele mai simple compoziţii până la compoziţii extraordinar de complexe, alcătuite din mai multe unităţi origami pentru a forma un poliedru, precum şi reprezentări formate din două sau mai multe coli de hârtie. Cu toate aceste multe forme de abordare, cele mai simple forme de origami sunt modelele formate dintr-un pătrat de hârtie, fără a utiliza lipiciul. Se pot folosi diferite feluri de hârtie, de la cea subţire la cea groasă, precum şi hârtia velină a revistelor sau hârtia de împachetat.
  Destul cu istoria sa trecem la treaba :

3 comentarii:

  1. Felicitari pentru creatiile tale!!! Sunt foarte frumoase si interesante in acelasi timp! Eu mi-am facut un blog nou de origami unde, la fiecare model pe care il postez adaug si diagrama sau videoclipul de unde l-am invatat. Blogul meu este www.modele-origami.blogspot.com
    Daca te intereseaza cum sa participi la expozitii trimite-mi un mail in care scrii numai atat expozitie si o sa-ti explic ce ai de facut.Email-ul este mycky_birzu@yahoo.com . Bafta in continuare cu origami!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru toate creatiile de pe blog.

    La cat mai multe si mai frumoase!

    RăspundețiȘtergere